Kerstin Backlund

Kerstin Backlund

Kerstin är en riktig trotjänare, och de flesta medlemmar har nog någon gång haft kontakt med henne. Efter 40 år på Norrskog säger hon sig ha ”koll på ett och annat”.

Du började arbeta på Norrskog den 23 januari 1978. Hur skulle du kort beskriva dessa år?
– Det var min kära mor som sett en annons i tidningen om ett två månaders vikariat. "Ring!", sa hon. Jag var 19 år då och nu ska jag precis fylla 58. Jag har stortrivts hela tiden. Mina kollegor är fantastiska, liksom alla medlemmar jag har förmånen att ha kontakt med. I början arbetade jag med virke och transporter. 2005 kändes det som det var dags att prova på andra arbetsuppgifter och då började jag på ekonomiavdelningen. Numera tillhör jag kommunikationsavdelningen och arbetar förutom med ekonomiska frågor också med exempelvis utskick och annan medlemskontakt.

Och när du inte är på jobbet, vad gör du helst då?
– För ungefär 30 år sedan flyttade jag tillbaka till Höglunda efter att ha bott några år i stan, så nu pendlar jag drygt sex mil till Östersund varje dag. En hel del tid tillbringar jag med andra ord på bussen. I övrigt gillar jag att resa - gärna i Sverige, läsa och lösa korsord. Sen blir det även några turer på bingo. För ett par år sedan sedan vann jag faktiskt 30 000 kronor.

Du har ett väldigt gott rykte. Vad är det du gör som är så bra?
– Precis som alla andra på Norrskog gör jag nog bara mitt yttersta för att tillgodose medlemmarnas behov. Kan jag hjälpa till så gör jag det helt enkelt. Är det bråttom försöker jag göra det bums vilket jag förstått är uppskattat.

Har du någon dold talang?
- Jag har ett mycket bra sifferminne, ett och annat medlemsnummer kan jag faktiskt utantill.