Cicki Björklund

Cicki Björklund

Cicki gör en resa – från ost via resebyrå till skog!

Norrskogs rådgivningschef Christina ”Cicki” Björklund har gått från att leda säljarbete i mejerinäringen via ledaruppdrag hos en resebyrå till att basa över Norrskogs skogsrådgivare i Västernorrland. Utöver den resan är hon dessutom road av att se världen på lediga stunder.

Det gemensamma för Cickis olika yrkesuppdrag är ledarskap och utveckling av marknadsarbete. Hennes djupaste kunskaper handlar inte om tall och gran, utan snarare om hur en organisation ska fungera för att medarbetare och uppdragsgivare ska bli nöjda.

– När jobbet hos Norrskog dök upp blev jag väldigt intresserad. Jag hade bytt bransch en gång tidigare och visste vad det innebar. Det är en förmån att få lära sig så mycket nytt. Dessutom ville jag gärna tillbaka till en förening. Jag arbetade i en medlemsägd mejeriorganisation under 17 år och ville gärna tillbaka till andan och stoltheten som finns i en bra förening, berättar Cicki.

Med snart två år i sin nya roll konstaterar Cicki att Norrskog, medlemmar och medarbetare, består av fantastiska människor, och att arbetsmiljön också är något extra:

– Det är genomgående väldigt trygga och lugna människor som jag möter i jobbet. Dessutom har vår bransch en otrolig arbetsmiljö. Tänk att vi ofta möter våra medlemmar ute i skogen och diskuterar vad som ska göras!

Cickis analys rymmer också en god portion framtidstro:

– Som jag ser det har Norrskog alla förutsättningar att utveckla erbjudandet till marknaden och våra medlemmar och dra ifrån konkurrenterna, säger hon.

I farten och i rörelse. Det gäller både i jobbet och på fritiden för Cickis del. Hon har alltid haft ett stort intresse för resor och det finns kvar, trots att hon lämnat resebyråernas värld.

– Jag älskar att resa. Ibland är det värme och slappa stränder som gäller. Andra gånger blir det skidåkning eller vandring. Numera är det härligt att jag och min man kan uppleva tillsammans med, och genom, barnen, berättar Cicki Björklund.