Johan Lidgren

Johan Lidgren

Lång planadministratör med bred repertoar.

Långa ben är en stor tillgång när man går i skogen, till exempel för att göra skogsbruksplaner. De är också bra för att till exempel gå i fjällen. Norrskogs Johan Lidgren är resligare än de flesta, och han trivs i såväl skog som fjäll. Han har dock betydligt fler strängar på sin lyra, eller ska vi kanske säga gitarr?

Johan har rötterna i jämtländska Munkflohögen, och hade en kompis vars pappa jobbade med skogsbruksplaner för Skogsstyrelsen. Så småningom gjorde han dessutom två veckors praktik vid Norrskogs hyvleri i Hissmofors. Det är kanske inte så konstigt att Johan numera är planadministratör hos Norrskog. På vägen har han dock hunnit med att utveckla helt andra färdigheter hos sig själv. Förutom att han är utbildad skogsmästare är han kanske också föreningens enda gitarrspelande undersköterska!

– Jag gjorde lumpen som sjukvårdare och fick en extremt bra utbildning som motsvarade en yrkesutbildning till undersköterska, förklarar Johan.

Efter utryckning var steget kort till arbete vid Östersunds sjukhus och inom hemtjänsten.

– Det passade mig bra och jag trivdes verkligen. Ändå fanns tankarna på ett arbete i skogsnäringen där hela tiden.

Så småningom blev det alltså Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg för Johan. Det stora intresset för skog, natur och friluftsaktiviteter hade säkert stor inverkan på utbildnings- och yrkesvalet. Frågan är hur Johans andra sida - det stora musikintresset – spelade in?

Gitarren kom in i livet redan i lågstadiet och så småningom stod Johan på scenen som gitarrist i östersundsbandet Mortar.

- Vi gjorde framförallt egna, rockiga, versioner av discolåtar från 80-talet. Det var kul och vi spelade en hel del på after ski i Åre och andra delar av jämtlandsfjällen, berättar Johan.

Gitarren har flyttat med Johan, både till Skinnskatteberg och nu senast till Sundsvall. På samma sätt bär han med sig passionen för jakt, fiske och friluftsliv.  I arbetet ligger dock fokus på att göra skogsbruksplaner för Norrskogs medlemmar, och på att leda andra planläggare i deras arbete.