Robin Gullemo

Robin Gullemo

Han är i princip född och uppvuxen i en traktor. Och maskinintresset har hållit i sig. Idag är Robin Gullemo stolt utlastare vid hyvleriet i Hissmofors. Samt medlem i den inofficiella gruppen ”NWP truckers”!

Privat har Robin tävlat i både längdskidor och utförsåkning. Det är förmodligen naturligt om man bott hela barndomen i Rännberg utanför Duved. Men skidorna lades på hyllan och nu är det skoter som gäller. Han kör både nya och gamla skotrar och tävlar i veteranskoter.

Hur många skotrar har du?
- Oj, jag måste tänka efter… Det är nog nio stycken, åtta gamla och en ny, skrattar Robin.

Även inom Norrskog har han prövat sig fram. Han började 2009 vid sågen i Hissmofors och jobbade ett par år inne i produktionslinjen. Därefter övergick han till truckförare vid justerverket.

- Jag hade maskinvana, så det kändes naturligt. Jag har alltid älskat maskiner, förmodligen för att pappa hade grävmaskiner när jag var liten.

Från våren 2015 jobbar han som utlastare på hyvleriet, han lastar alltså paket med förädlade varor istället för sågade varor.  Och det trivs han med.

- Det är en fin arbetsplats! Roliga arbetskamrater och ett öppet klimat. Alla idéer är välkomna, säger Robin, som nyligen fått ännu en ny roll. Han är nämligen en av nyckelpersonerna när ett nytt databaserat lagersystem ska införas i vår.