Thomas Haiduga

Thomas Haiduga

Han är tysken som älskar Sverige mer än den stoltaste svensk.

Thomas Haiduga lever drömlivet i Östavall. Och är en uppskattad produktionschef vid sågverket.

- Det kändes alltid så bra när jag var i Sverige! Jag kan inte förklara det bättre än så, svarar Thomas på frågan om varför han valde detta land.

En mormor och morfar som besökte Sverige varje sommar, en gudfar boende i Eskilstuna samt år 1997 en första egen resa norrut med en ungdomsgrupp inom kyrkan. Så föddes kärleken till Sverige. Eftersom han har sina rötter i Alperna passar norra Sverige extra bra.

- Jag gillar allt som har med alpint att göra. Jag klättrar och åker skidor. Just nu håller jag också på att ta jägarlicens, men tror inte att jag kommer att bli någon stor jägare… säger Thomas. 

Han hyllar det svenska arbetslivet i allmänhet och Norrskog i synnerhet.

- Här respekteras alla, oavsett vilket jobb du har. I Tyskland är allt väldigt hierarkiskt och hårt. När jag jobbade i Italien var det tvärtom alldeles för slött och slarvigt. Här i Sverige och på Norrskog har jag hittat det som passar mig!

Thomas blev först snickare, men vidareutbildade sig och har nu en masterutbildning i träteknik. Efter utbildningen sökte han efter trärelaterade företag i Sverige och Norrskog var den som svarade först. En telefonintervju, en fördjupad intervju i Östersund och sedan gick allt väldigt fort!

Nu bor han i en lite stuga precis mitt emot sågen i Östavall, stormtrivs och bidrar positivt med sin lite annorlunda bakgrund och kompetens.