Så slipper du frysa på älgpasset

Så slipper du frysa på älgpasset

Det är svårt att hålla fokus när man är hungrig och fryser om både tår och händer. Här kommer några enkla tips hur man kan ha det ganska bekvämt och ändå vara beredd på ett jaktpass:

Händer och fötter 

Händerna och fötterna har många men små blodkärl och mycket lite isolering. Vi fryser lätt och blir stela. Fot- och handvärmarna är ett mycket praktiskt engångsalternativ att stoppa ner i skon eller vanten. De håller dig varm om händer och fötter hela dagen. Värmarna aktiveras när de kommer i kontakt med syre och håller sedan värmen upp till 8 timmar.

Mat 

Kroppen förbränner energin för att skapa värme. Att äta energirik och proteinrik mat är därför viktigt, det gör att kroppen håller sig varm under en längre tid. Så ladda med en riktigt proteinrik frukost så står du dig länge. En rejäl matsäck som räcker hela dagen är naturligtvis ovärderlig.

Dryck 

Varm dryck är ett måste för en kall dag. Ett bra tips är varmt te eller kaffe i en “CamelBak”, en liten nätt ryggsäck med en vattenpåse i och en isolerad slang med ett munstycke. Då har man händerna fria och man slipper fumla med termosen.